Lördagsrosen. Viridiflora och Pat Austin.

Goddagens.

Idag kör vi på två rosor igen.

En som är ovanlig men lätt och en som är vanlig men svår.

Vi börjar med den lätta rosen som heter

Viridiflora:

En riktigt lättskött ros med en mycket ovanlig färg. Kallas även “den gröna rosen” men som ni ser finns det en del röda strimmor i blomman.

Den här rosen klarar upp till zon 4 o han en liten doft av gräs eller hö.  Kanske just för att den är grön!!

Den här rosen skaffar man sej bara om man vill ha nåt som ingen annan har. Den är väldigt  lätt att man  bara passerar den här rosen om man är i trädgården o tittar så tänk på att verkligen “presentera” henne  ordentligt om ni går med gäster i trädgården. 

En liten ros som faktiskt oxå passar bra i kruka.

 

Nästa ros blir en riktig tjurskalle.

Hon heter

Pat Austin:

Det här är en svårflirtad käring. För att ha denna ros behövs tålamod o gott om tid för att klara.  Tänk på att sätta henne på rätt ställe direkt för det tar ett tag innan hon bestämmer sej för att trivas där hon är. Jag flyttade henne ett par gånger men sen blev jag arg på henne o  sa att “här ska du vara, varsågod o anpassa dej!!!”.  Och nu så kommer hon med riktigt stora, orange blommor o en alldeles ljuvlig doft.

Observera att en del av hennes tjurighet är att blomman är hängande. Hon ska glo i backen. Vill man titta riktigt noga på blomman måste man lyfta upp hennes ansikte.

I min rosbibel står det att hon trivs bäst i zon 2-3 men jag bor ju i zon 4. 

 

Och det var allt för denna lördag.

Ha en skön dag. //Knatten

 

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Rosor. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Lördagsrosen. Viridiflora och Pat Austin.

 1. Mimi skriver:

  Ganska speciell den gröna rosen. Vet inte riktigt vad man skall tycka, borde säkert se den i verkligheten!! Men tjuriga Pat ser man nog direkt att henne vill man ha, kanske med undantag för tjurigheten då…. Hälsn mimi

 2. AnnA skriver:

  Hej Knatten!
  Det är lite kul med de struliga, att lyckas få dem att trivas, men det händer att jag ändå ger upp…
  Den gröna är ju en sport på Old Blush – alltså den rosa rosen har huxflux producerat en gren med gröna rosor. Andra rosor med samma fenomen är “New Dawn”, “Chicago Peace” mfl…
  Här börjar vädret att hyfsa till sig, men det ska visst bli värre igen till imorgon, när vi ska på forumträff för Aot uppåt skogarna i Farstorp.
  Ha det gott kära Knatten!
  Kram!
  AnnA

 3. Mia skriver:

  Oj wow, den gröna rosen måste jag få tag på. 🙂

 4. Mosshumlan skriver:

  Den gröna rosen var verkligen häftig!

 5. kultivera skriver:

  Den gröna rosen verkar kul och något jag skulle vilja ha. Jag tycker också det är kul med en och annan tjurig växt bara inte för många!
  HElena

 6. Tove. skriver:

  Jättefina rosor du har! Det skulle va nåt, men jag lyckades ha ihjäl nån krukros på balkongen i vintras. Får försöka igen!

 7. evin skriver:

  Vilken fulsnygg gron ros. Och vilket habegar den vacker!

 8. evin skriver:

  Fresten, tips om utrymme: lanka dina bilder fran flicker sa tar det inte sa mycket plats. Du kan aven starta fler bloggar i ditt namn med samma utrymme

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.