Lördagsrosen White Cover och Chopin.

Så var det dax igen.

Dagens ros är en liten, vit, marktäckande buskros.

Han heter White Cover men kallas även Kent (ganska oromantiskt):

Det bästa med denna ros tycker jag är att den blir ganska bred men inte så hög. Jag har satt den framför en ros som kommer att bli riktigt hög o jag vill då att den här rosen ska täcka den andra rosens undersida.

I böckerna står det att han trivs i zon 2-3 men jag bor i zon 4 och har satt den på ett ganska blåsigt ställe så nog tycker jag den är härdig nog.

Doft, njäe, inte så fasligt men den är väldans frisk o väldigt fin i själva blomman. Och den ros som växer bredvid doftar ganska bra så det gör inget.

Tips: Vill man plantera en liten ros på kyrkogården kan jag nog tycka att denna är bra. Eller kanske för dom som har balkong o vill plantera i kruka.  Fast använd då en stor kruka eftersom den blir ganska bred.

Skulle den bre ut sej för jäkligt är det bara att klippa av det man inte vill ha. Då blir den ju även tätare. (Så gör jag förresten med nästan alla mina rosor….).

Idag ska jag även visa en liten bonusros.  Det här är Chopin:

 

En underbar uppstickare i rabatten. Detta är en storblommig rabattros som kan bli ca 1,5 meter hög om det trivs. Hos mej trivs den äntligen o har just fått en jättestor vacker vit blomma. Blomman är nästan lika stor som min hand. Doften är inte väldigt stark men det finns lite gott i den. I beskivningen stod det att den skulle vara ljusgul o det kanske den är just när den slår ut, och knopparna är gula, men den härliga krämvita färgen som kommer sen är så vacker så man bara måste stanna till o titta varje gång man går förbi.  Passar upp till zon 3 (men som sagt, jag bor i zon 4).

Ha nu en skön lördag allihop. Jag väntar gäster i eftermiddag. Jag har ju bloggträff här.  Kom gärna förbi o ta en fika vid tvåtiden om ni bor i närheten.//Knatten

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Rosor. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördagsrosen White Cover och Chopin.

 1. therese skriver:

  Vackra rosor som alltid. Hur kommer det sig att en del rosor får så bedrövliga namn, Kent var ju ingen höjdare, White Cover betydligt bättre… Har förhinder men önskar jag kunde tittat förbi, bloggträff låter skoj. Hoppas ni får det bra så skickar jag en liten hälsning denna vägen! MVH T

 2. Mia skriver:

  Vilka härliga bilder! Det är nästan så man vill äta upp dem… Jag är egentligen ingen rosmänniska men hjälp så fina dom är. Tänk bara om någon kunde trolla bort taggarna… Hoppas ni fick en fin dag igår?

 3. annastina skriver:

  Åh!
  Jag får nog försöka få ordning på min trädgård snabbt som attan, så jag kan skaffa mig lite fina rosor =)
  Men men, allt får ta sin tid…!!

  Hoppas ni hade en bra träff !!
  Lika bra att jag inte hade tid att åka, för jag såg till att bli förkyld.
  Har hållt mig inne hela dagen och fösökt kurera mig, och ute har det regnat, så det har passat ganska bra. Även om det självklart vore trevligare att vara frisk !! =)

 4. cmplovina skriver:

  Oj vad fin den var, kanske man skulle ha en sådan i kruka?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.