Följ med på en tur runt stenen. Och en inbjudan till alla!!

Minns ni denna rabatt:

Såg lite fjuttig ut då. Den här rabatten är ju den som jag kallar för stenen. Det började ju med en stor sten i slutet på 1990-talet. Sen blev det lite rabatt runt o sen grävde jag ut mer o mer. Och nu sträcker den sej fram till en rosenbåge som går ihop med rabatten vid husets ena sida.

Nu ska jag visa er lite hur den ser ut idag…Eller typ igår o i förgår.

Vi ska ta en riktigt närgången tur.

 

Här kramas vallmo, jättedaggkåpa, irisar och aklejor. Förra året växte det en syrenhortensia på stam här oxå men den tog vintern ifrån mej. Snyft.

 

Om man vrider blicken lite åt andra hållet kan man se den gula Dagliljan som precis har börjat blomma.

 

Man kan ta några steg framåt och vända sej om. Då ser man det från det här hållet med klematisaklejorna längst fram o vallmo där borta.

 

Klematisaklejan är sååå vacker.

 

Innanför aklejan växer det en vit doftpion och bredvid den står min allra första växt i trädgården: Min sockertoppsgran.  Där emellan kan ni skymta vad som finns om vi går förbi lilla granen.

 

Å, en till pion, fast denna blir rosa. Och här växer massor av vit Brunnäva. Den är väldigt mäktig.

 

Några små steg åt sidan, så kommer vi till experiment nr 47 i min trädgård. En kinesisk smörboll. Kanske inget bra experiment. Smörbollar lär vara svåra att utrota. Men jag tycker den är vacker o jag tror han ska få lite fler vänner att dela livet med. Inte kul att vara ensam i sitt slag.

 

Och här, ja, här har vi en annan jävla smörboll som heter ogräs i min mun men som ändå blev vacker ihop med en Akleja Blue Barlow.

 

Vackert enligt mej. Mycket färg är min grej!!!  (Hörde ni rimmet jag fick till…)

 

Det var allt jag hade att visa från min stenrabatt just nu. Längre fram kommer det att komma rosor o Rudbeckior.

 

Ja just. Rosorna kommer nog att vara i full blom den 24/7.  Då kommer jag att ha en bloggträff här hos mej. För er som vill komma men inte vet hur ni ska göra med sovandet så kan jag erbjuda er vårt andra stora hus som vi hyr ut till turister.  Det kommer inte att finnas några hyresgäster där just då så ni får gärna sova över där. Finns plats för 12 personer. Annars är det tillåtet att tälta i trädgården eller ta med husvagn. Eller ta in på ett vandrarhem längre bort. I vilket fall så skulle det vara himla kul att få träffa så många som möjligt av er. Förra året blev pangkul (tycker jag).

I år kommer jag iofs inte att lägga ner så mycket tid på bloggträffen som jag gjorde förra året. Det blir inget partytält o ingen loppis. Däremo kan ni gärna ta med lite plantor om vi vill byta med varandra.

Och så kommer jag att bjuda på en riktig “Café-eftermiddag”  i min trädgård med massor av goda kakor, tårta o sånt. Och förhoppningsvis full ros-blomning. Och förhoppningsvis vackert väder.  Och om någon bestämmer sej för att sova över så grillar vi o äter gott på kvällen.

Ni som vill komma får gärna anmäla er redan nu.

 

Nu ska jag gå ut. Solen skiner fortfarande o klockan är snart nio. Måste ta till vara på ljuset.

//Knatten

 

 

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Stenen. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Följ med på en tur runt stenen. Och en inbjudan till alla!!

 1. therese skriver:

  Hej!! Vilken fantastisk rabatt, härligt med färg. Och klematisaklejan är ju så fin och rufsig. MVH Therese

 2. Anette skriver:

  Ser härligt ut Knatten och jag har ju sett det med egna ögon också! Tyvärr kan jag inte komma i år. Är redan upptagen med “hundgrejor” den helgen.
  Men ni får det säkert trevlig ändå! Kram Anette

 3. mammi skriver:

  Ja tack. Vill gärna komma till bloggträffen. Då kan ni se hur den där envisa kärringen ser ut. Kommer i så fall 2 st, jag och gubben, skall sen vidare till Falköping. Vara hos min syster några dar.
  Hoppas det är o.k
  Kram
  Marianne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.