Sista sidan. Rundvandring del 4.

Då går vi ut på framsidan igen.

Här går vi ut genom den första rosenbågen som maken byggde för två år sen.  Och den här rabatten kallade sonen för en “snopp-rabatt” när han grävde den för många år sen. Den skulle ju sneddas lite. Jag tyckte kanske den såg ut som en banan men vi har ju alla olika sätt att se saker på. Här växer i allafall allsköns bråte blandat med rosor. Har lixom inte kommit underfund med vad som ska växa här men det ser rätt så bra ut ändå.

Vi vänder oss mot vänster:

Här har vi min ek-soffa som maken sågat med motorsåg o en gammal trälåda som bord. Bakom har vi fula träställningen där det växer klematis av flera olika sorter. Jag tror det är 6 eller 7 stycken.  Här kommer även Stjärnflocka o Hostor o så har vi ju rosor  oxå.

Blickar vi bara lite till höger har vi rabatten som är till vänster om husingången.

Och här kommer Daggkåpor blandat med klätterhortensia o en herrans massa annan skit. Det här är definitivt en rabatt som jag aldrig blir klar med.

En rabatt som jag däremot är vääääldigt på det klara med är denna:

Detta är min skamfläck. I år ska den bort. Den växer vid staketet bakom ryggen på oss, sett från förra bilden. Här kommer det bara ogräs. År efter år. Jag har rensat o planterat en massa fint o sen har jag fått rensa o rensa. Men nu ger jag upp. Den här rabatten ska grävas igen. Det jag vill spara grävs upp o allt annat får förvilda sej så som smultronen o den stora rosen som hänger över staketet på somrarna.

Nu är vi så gott som runt:

Där kom vi in. Och cykeln står kvar.

 

Självklart kommer jag att visa allt detta en gång till i blommande tillstånd. Fast då tar vi en rabatt i taget. Och så kommer jag att börja med min lördagsros igen. Ni som var med i TB:s gamla blogg minns kanske den.  Fast det börjar ju inte förrän dom fått blomma förståss.

Nu jäklar tycker jag att trädgårdssäsongen har börjat men var fasiken är värmen?

Kolla gärna in min andra blogg. Där finns mycket annat att läsa.

 

Ha en bra måndag…Eller tisdag… Eller vilken dag det nu blir när ni läser detta. //Knatten

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Blandat i trädgården. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sista sidan. Rundvandring del 4.

 1. annastina skriver:

  Som sagt, ser fram emot blommande rundvandring med!
  Men, jaa, vart är värmen ?? Inte här hos mig i alla fall.
  Jo, lite varmare har vi haft i några dagar, men då har det varit åskvärme istället…
  Och mycket har det hänt ute! *Poff* liksom och så blommar både det ena och det andra!

  Det där med bilder.
  När jag lagt in en sån där stor bild i mitt inlägg så högerklickar jag på bilden och då kommer det upp två symboler i vänster hörn, klicka på bild-symbolen och så kommer det upp en ruta där man kan välja vilken procent man vill minska bilden till.
  Jag brukar först ta 60% och sen göra det en gång till och då ta 90% … Ja, kanske ett inveklat sätt att göra det på, men så gör jag… !

  Ha en fin fin måndag du med, eller tisdag eller vad det nu är när du läser detta… kort sagt; HA DET BRA !!
  Kramen!

 2. Martina Eriksson skriver:

  Kul rundvandring och jag ser verkligen framemot “lördagsrosen”. Har som sagt en dröm om en härlig rosenträdgård. I år blir det nog inga stora planer för det så jag får nöja mig med den ynkliga lilla “Mozart” som är planterad på måfå utanför dörren. Det kan få bli min lilla “lördagsros”, någon lördag, eller kanske varje lördag, he he…

 3. cmplovina skriver:

  I dag kom värmen till Ystad, ja kanske inte riktig värme men betydligt varmare än vad det var i helgen och för tillfället är man ju inte så bortskämd med den precis. Ja ska bli spännande om man får en ny trädgårdsrunda i blomningstid.

 4. Troll skriver:

  Jag gillar ‘foto-rundvandringar’ här på bloggen. Kul att se hur andra har det. Och sedan – ännu roligare – se hur det blir sedan, när allt vuxit till sig och blommar. 🙂 Sen får vi se om cykeln står kvar upp å ner då också. 😉 Min baksida ser fortfarande likadan ut som förra sommaren… (= rörig!!!).
  Ha det! Kram Gunilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.