Baksidan av huset. Rundvandring del 3.

Efter att vi varit på solsidan av huset ska vi nu ut på baksidan.  Här har vi inte riktigt så mycket rabatter men ändå lite att se.

Först av allt har vi Rondellen:

Här har vi i mitten en stor röd Rosentry som tar riktigt med plats.  Här finns även stora stenar o vagnshjul. I hjulen är det meningen att det ska växa klematis men här har kommit så mycket steklar att klematisen har uteblivit varje år. Nu är sista året jag provar annars flyttar jag dom o sätter dit nåt annat.   Ni ser väl att jag har en rondellhund. Den är riktigt risig nu o ska snart bytas ut mot nåt annat rondelldjur. Har tänkt mej en älg.

Till vänster om rondellen, sett från det här hållet, har jag en liten uteplats med Syrener.

Om jag står på den andra altantrappan så ser det ut så här. Ganska jävligt just nu men det kommer att bli såå vackert snart.

Nu står vi alltså på trappan o då kan vi ju passa på att blicka ut på den stora vackra ladugården. Eller iallafall så ser ni att jag har en rabatt därborta oxå. Där växer det klematis, rosor, Kattmynta, Riddarsporrar, blabla…..

Och här kan ni oxå se att mina stenstolpar står där igen. Ni minns väl att den ena blev avslagen på mitten i vintras. Nu är den lagad. Vi får väl se om en lagning håller.

 

Nu går vi ner för trappan o svängen till vänster in mot norrsidan av huset. Här har vi allt elände.

Först ser vi mina pallkragar som står längst bort mot kohagarna.

Här är ingenting planterat än men jag ska sätta i pumporna där. Och så ska jag ha lite mer jordgubbar. Just nu har jag lite jordgubbar som växer runt den gamla pallkragen som ni ser längst till höger.

Vi svänger mot vänster:

Jag kan försvara mej!!!! Så här är det.   Förra året bad jag maken att gräva ut en rabatt längst bort därborta där ni kan skymta en träställning. Jag ville ha en skuggrabatt där o få bort allt ogräs som växte här emot väggen. Maken tog grävmaskinen o grävde upp allt ända fram hit!!! Och det blev väääldigt mycket rabatt att få ordning på vilket har gjort att jag inte fått nån ordning alls än. Men jag lovar er att det ska bli bättre.

Om vi sträcker ut blicken lite så ser vi…

…Rosentunneln bakifrån. Syns lite dåligt men det är ju rosorna som ska synas sen. Tunneln ska sträcka sej hitåt, ungefär fram till kryssen som ni ser att jag så snyggt har ritat. Mot väggen har jag min s.k skuggrabatt. Här är det skugga fram till ca 4-5 på eftermiddagen men rosorna kommer att få ganska bra med sol.

Till höger om tunneln, sett härifrån har vi “fotbollsplanen” där ungarna fortfarande har fritt spelrum för lek.  Även rejäl plats för stora tält om man vill ha party (eller gårdsloppisar o sånt).

 

När vi tar rosentunneln vidare kommer vi snart ut på framsidan av huset igen.  Och det blir ett  avslutande inlägg nästa gång. 

 

That´s all folks.//Knatten

Ps. Vilka tråkiga storlekar jag har på mina bilder. Måste hitta ett sätt att göra bilderna större,  men mindre än det stora som finns att välja på i medibiblioteket.  Dom blir ju antingen för små eller för stora. Var finns lagom?

 

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Blandat i trädgården. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Baksidan av huset. Rundvandring del 3.

 1. jutis skriver:

  Bra idé med en rondell-älg tycker jag! Väntar med spänning på ditt avslutande inlägg. Kan det finnas ännu mer?!

 2. cmplovina skriver:

  Du måste göra en ny runda när det blommar lite mer.

 3. Mosshumlan skriver:

  Ja, absolut. En ny runda när det blommar 🙂

 4. maria skriver:

  Ska bli roligt att se när det börjar grönska. Här hemma är trädgården som natt o dag och nu äntligen börjar vi komma över till den gröna delen av året och de flesta skräphögarna döljs av växtlighet ;-). Jag brukar redigera bilderna i photoshop först, välja ca 72ppi, och ca 16cm bredd och därefter väljer jag bildens orginal storlek när man väljer storleken på bilden i inlägget. Man får testa sig fram lite men det brukar vara lagom.
  Ha det fint!/Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.