Ska vi gå vidare? Rundvandring del 2.

Här kommer fortsättningen på min rundvandring i trädgården. Det var några av er som inte tyckte det var så skräpigt, det jag visat, men nu ska ni få se. Det är skräpigt.

Första rabatten vi kommer till när vi kommer in på solsidan av huset är min s.k Bajsring men, jag har ändrat namn på denna rabatt. Att den hette Bajsring är ju av den anledning att cementringen är en gammal avloppsring=bajsring. Men nu ändrar jag namn o kallar den Ändring (=änd som i ända=rumpa och jag har gjort lite ändringar oxå, målat den svart till exempel,   och ring för att det är en ring). Finurligt namn, eller? Låter iallafall bättre än Bajsring.

Här har jag planterat en tredjedel av förra årets aklej-sådd. Emellan dom ska snart planteras rosa Blodnävor. I själva ringen har jag alldeles nyss planterat Silverarv i kanterna. I mitten av ringen blir det ettårig Salvia, knallröd sort. Hoppas på läcker effekt!

 

Bredvid Ändringen har vi “Paris-rabatten”. Den heter så för att maken har byggt ett sånt vackert Eiffeltorn där i mitten.

Upp i Eiffeltornet växer det klematis o förhoppningsvis lite rosenbönor jag har tryckt ner. Runt i resten av Paris växer det Aklejor, pioner, Studentnejlikor, salvior o sen är det nog en jäklans mer jag knappt minns. Vi får väl se när det kommer. Jag tror det är lite rörigt men det är nog i Paris oxå.

 

Vi går vidare, förbi Paris, till Solpaviljongen. Den har jag berättat om innan. En lång o vinglig historia innan den blev klar. Men nu är den där o jag älskar den. Och kolla min bro!!!

Ni ser väl att bron ser bättre ut. Och det ska bli ännu bättre. Runt bron ska det fyllas i en massa blå blommor. Dessutom finns här minst 20 rosa rosor av diverse sorter. Och det finns klematis och salvia o en massa aklejor. Den här platsen har bara en negativ sida: Det finns bara plats för två personer. Bra när man vill sitta o prata på tu man hand, dåligt när alla slåss om vem som ska få sitta här för det är verkligen en favoritplats.

 

Men vi fortsätter vandringen på solsidan av huset.

 

Rabatten längst bort härifrån sett är Äppelträdet. Den ligger jämte solpaviljongen. Detta är min allra första rabatt jag grävde.

Då grävde jag bara ut lite runt stammen för att plantera Pärlhyacinter. Sen blev det lite större för jag ville ha lite annat där när Pärlhyacinterna hade blommat över. Nu är den väldigt lite större. Här växer nävor, aklejor, rosor, Nejlikrot av olika slag o massor av Dagliljor. Mellan Äppelträdet o Solpaviljongen finns det en gräsgång men den ska grävas upp o dessa två rabatter ska gå in i varandra men en annan kul gång emellan.

 

Vi vänder oss om o kollar vad som finns bakom ryggen.

Här har vi rabatten mot huset.

Ser inte så mycket ut för världen just nu men sen kommer det Rudbeckior i mängder o flera klematisar som klättrar upp på spaljén. Vad jag sen planterade förra sommaren minns jag inte. Temynta är möjlit att jag satte… Ja, vi får se.

 

Blickar vi vidare lite längre bort vid husgaveln så ser vi detta:

Halleluja.

Här går man ner från altanen från ena sidan. En skitful gammal stol står det här. Men den fungerar. I hörnet bakom växer en Kaprifol som blivit enorm o längst in bakom i härnet borde min stora vackra ros Golden Shower komma nu men tyvärr klarade hon itne vintern.  Däremot har vi rosen Polarstjärnan som växer i trappräcket (man får inte hålla i sej när man går uppfrö trappan). Den växer ju friskt o snabbt o jag hoppas att den tar sej vidare. Ska göra ett litet “räcke” över dörröppningen där som rosen kan hänga sej o ta sej över till Kaprifolen på den sidan. Vidare runt den cementplattorna kommer det att komma irisar o funkior o Rudbeckior.

Nu går vi snart ut från solsidan.

 

Här ska det bli en snygg utgång av nåt slag men jag vet ännu inte hur det ska se ut så det blir framtida projekt.

Vid pilen där, kan ni se en ful bur. Där skyddar jag en illa medtagen Paradisbuske. Tänkte kanske ha en häck med Paradisbuskar som utgång.

 

När vi kommer ut till baksidan av huset har vi rondellen att titta på men den får ni se i min tredje rundvandring.

Nu måste jag duscha. Och nu har jag suttit så illa att det har “somnat i skrevet” på mej.

Ha en skön Kristi Himmelfärd. //Knatten

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Blandat i trädgården. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Ska vi gå vidare? Rundvandring del 2.

 1. cmplovina skriver:

  Oj, det finns ju hur mycket trädgård som helst hos dig, vilka fina planteringar. Bron blev ju jättefin, kan nästan se den framför mig med alla blå växterna. Ha du oxså en skön helg!

 2. Rihane skriver:

  Ibland tycker jag det här är nästan är det bästa, när man ser lite grönt och har möjlighet att tänka sig in i hur det ska bli och drömma.
  Sedan är man mitt uppe i grönskan och tycker den är det bästa…

 3. texaskrage skriver:

  Din trädgård blir bara mer och mer spännande. Synd det blev London och inte Paris för mig i juni, hade ju kunnat hitta några Parisfrön åt dig till din Parisrabatt, vi får väl efterlysa att alla trädgårdsbloggare skall hitta frön åt dig i Paris om de reser dit. Du har ingen Londonrabatt, isåfall skall jag tänka på dig om jag går förbi några frökapslar i London, men törs man ta med sig dem hem men det får man väl. Trevlig helg till dig med.

 4. jutis skriver:

  Tack för titten, ser fram emot rondellen i nästa inlägg. Himla kul att få följa med på trädgårdsrundvandring, bjuder kanske på en jag med så småningom…

 5. Annika skriver:

  Halleluja vad fint, räcket gjorde stor skillnad på bron, det blir lite Monet det där när det är klart. Synd att byta namn – ja bajs… bajs är ju kul ju!!! bajs ha ha men rumpa=ända why not?

 6. Troll skriver:

  Äsch då! Så farligt skräpigt är det ju inte. Bara några saker här och där som går att ta bort… Jag tycker ditt nya namn ÄNDRINGEN är helt suveränt. Du är för fyndig! 😉 Den blev snygg som svart!

  Jag fick naturligtvis idéassociation när du skrev att ‘min’ skogsödla var ute och raggade… TÄNK om han skulle få syn på mina två GIGANTISKA (i hans ögon) tjejer…! Där har han nåt att bita i…! DE skulle å andra sidan förmodligen glatt käka upp honom…! 🙂

  När jag läste dina namn på dina rabatter så kom jag på att jag måste hitta på nåt bättre än ‘rundeln vid gången’…. Herregud, fantasi borde jag väl ha? *funderar* Förslag? 🙂
  Kram på dig!
  /Det skållade Trollet

 7. gittan skriver:

  Jaha, där tog hon bort den möjligheten till att le varje gång man läser ordet Bajsring… fint ska det vara!
  En liten fråga… hur får du Klematisarna att klättra upp för Eiffeltornet? Lyckas dom få fäste på träet själv? Jag undrar eftersom jag har planer på att göra sex klätterstöd i muren i sommar med tryckimpregnerade stolpar som jag vill att de ska klättra upp för. Det enda “problemet” är ju om de verkligen klarar att ta sig upp där det inte (i mina ögon) finns något att klamra sig fast vid. Ha en fin helg/ kram gittan

  jag tycker fortfarande inte att det ser så värst kräpigt ut hos dig

 8. Rosa skriver:

  Nu har jag kollat in dina bilder flera gånger, men jag ser inget skräp??? Jag tycker du har jätte fint.
  Ler fortfarande av bajsringen :-D.

 9. annastina skriver:

  Tack för rundvandringen!
  Alltid lika kul att kika runt i din trädgård och få höra om dina planer!
  Bajsringen var fin innan, man blev inte sämre utav svart färg!
  Och Eiffeltornet tycker jag är så snyggt !! – i alla fall när det är inklätt i klematis !! =)

  Skräpig trädgård, du skulle se mina !!
  Den här vid huset är mer byggarbetsplats än trädgård…
  Och vid växthusen ligger paraboler, gammalt och nytt tak (på marken) och där står en uttjänt grill, gamla redskap mm mm. Och så träffade jag grannen där igår och hon säger “Jag njuter sååå av att vakna upp varje morgon och få titta ut över detta!” (hon såg nog inte skräpet, utan de förfallna växthusen och minnena hon har där. =)

  Ha en finfin söndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.