Valborgsmässoafton.

Fredag.

Har inte jobbat sen i tisdags eftersom jag har sjuka barn.

I trädgården har det blivit lite rensat. Jag har suttit på alla fyra o grävt o rotat o rensat o donat o snyggat till o plockat fram alla småplantor som ville synas. Det blir fint men det tar sin tid.

Så har jag oxå sett vilka rosor som klarat vintern o vilka som bestämde sej för att ge upp. Det är med stor sorg jag ser att min stora underbara klätterros Golden Showers dog. Den som jag haft i så många år o som borde ha överlevt. Det ska bli en ny, jag lovar. Sen har en av mina Westerland verkat ge upp så tack o lov att jag hade två. Min Flora Danica ser inte heller ut att ha klarat sej o Piccadilly är väldigt svart.  Tråkigt tråkigt.

Här kom ett paket från HortoGreen häromdagen o så ett paket från Rosenposten.

Vilka rosor har vi då beställt? Jo:

 • Mme Boll/Compte de Chambord.
 • Awakening
 • Canary Bird
 • Ritausma
 • Mme Alfred Carrier.
 • Aloha.

Rosen Erinnerung an Brod som jag beställde var slutsåld o det blev jag sur över. Fasen att man beställer rosor i januari o så är det slutsålt när det kommer.  Jag får väl hålla ögonen öppna o beställa den sen igen när den kommer in.

Sen var det med en massa dagliljor som jag fått pippi på. Lite nävor o silverarv o flox o klematis. Det ska bli så roligt att få börja plantera.

Måste visa en liten söt bild på min Backsippa som blommar nu:

Visst är det härligt att se när det blommar. Särskilt i år när man trodde att det skulle vara snövallar kvar till midsommar. Lustigt hur fort vintern o snön försvann.

Vad gör man en kväll som denna Valborg då? Inget om man tittar på hur det ser ut hemma hos mej. Med sjuka ungar blir det en vanlig fredagkväll. Lite god mat o godis o ostbågar framför Talang.

Men jag önskar alla er andra en skön kväll o en trevlig helg.

Nu ska jag baka färdigt mitt bröd. //Knatten

 

Ps: Klicka här så kommer du till min Oriflameblogg.

 

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Blandat i trädgården. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Valborgsmässoafton.

 1. Troll skriver:

  Valborg? Nä…. min målare är fortfarande kvar och grejjar. Hm. Inte vad jag hade räknat med om jag ska vara ärlig. Han har haft tusen andra jobb också den här veckan. Inte heller vad jag räknat med när vi pratade. Då sa han att han skulle hinna hjälpa mig med annat också (sånt som man behöver vara två för att göra). Tji fick jag. Istället får jag ägna kvällen åt att städa. Litet sur är jag… Visst blir det fint, men varför kan man inte lita på att människor gör det de lovar..?

  Tråkigt att din favoritros dog. 🙁 Jag hade bara tre rosor. Två är halvdöda och den tredje stendöd (ligger i soptunnan). Rosor är nog inte min grej… Annat kommer däremot upp! 🙂

  Ha en härlig Valborg!!!
  Kram Gunilla

 2. Lena skriver:

  Tråkigt med sjuka barn, hoppas de kryar på sig, det går både förkylningar och magsjuka ännu med. Det är spännande se om alla växter klarat vintern, snön har just tinat här inte riktigt i alla rabatter är den borta men perenner har börjat sticka upp och jag är där och petar så fort snön är borta. Tråkigt med din klätterros, ibland fast man haft en växt länge så dör de bara, så har det varit med min stamsyren som jag hade väldigt länge innan den bara plötsligt dog och förra året kom inte min Kokardblomster och Trebladet som jag också haft länge var plötsligt borta. Tur det finns nya växter att köpa, tror jag skall prova en Magnolia, den kan visst klara zon 5, vågar jag prova den kanske då när jag klarat zon fyra här i trädgården. Önskar dig en mysig och trevlig Valborg.

 3. syren skriver:

  valborg? ja, d kanske d e. sonen sover hos kompis, maken somnade på soffan o dottern sussar jämte mig här i sängen…vi har nog ungefär lika roligt du o jag just nu… inte en kotte att prata med inne på facebook ensengång!
  man får roa sig själv helt enkelt – jag tänker blogga lite o hitta en dokumentär som helt säkert baaara jag vill se! =)

  kram o synd på dina rosor, hade du glömt trä raggsockarna om fötterna på dem?

 4. Vilka härliga växter du köpt! Synd att flera rosor dött, min enda klätterros ser helt död ut, får väl avvakta lite och se om det blir något av den.
  Ha en riktigt skön helg, hoppas att barnen har kryat på sig!
  Christina

 5. Mosshumlan skriver:

  Valborg – ja, det var det inte mycket med iår. Har varit förkyld hela veckan och kände att det var rätt skönt att inte göra någonting. Jag köpte mig sushi och tittade på film. Inga barn, bara jag! Fast lite trist är det utan ungarna 🙁
  Fick bara med mig en ros från min gamla trädgård (Paulsens pärla), men den verkar ha överlevt. Tur!
  Ha en skön helg!

 6. Rihane skriver:

  Ledsamt att dina rosor gett upp. Min Nostalgie gav också upp. Såg jättefina på Hornbach idag. Förmodligen direkt från Holland för dom både blommade och doftade så fint. Det blev inget inköp. Riktigt skrattretande för klematis blommade minsann också på samma ställe.

  Såg din fina bro i förra inlägget. Döp om den till en trägång och se glad ut så blir det nog fint pm du ändrar inställning till vad det är. För en trägång där några fina växter kan klättra på är inte så dumt…helst något som doftar.
  Eller sätt en skön fåtölj där.

 7. Annika skriver:

  Sån härlig bild av backsippa! Kanske inte rosen är heldöd ändå, ibland finns ju liv i rötterna men du kan förstås dina rosor, jag har många gånger förvånats när de “döda” återuppstått..

 8. cmplovina skriver:

  Det är spännande att se vad som klarat sig men trist att se sådant som inte överlevt denna hemska vinter. Kul med nytt, jag har också fått min första sändning och det mesta blev satt nu i helgen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.