Hurra men hjälp!!!!

Kolla min pumpa. Den har fått blommor. Och massor av knoppar är det. Och likadant med den andra plantan.

 

Både jag o ungarna är fascinerade av detta. Men…..

…Vad gör jag nu?

Plantan ser gul o lessen ut. Och den lägger sej. Är det en klängväxt? Jo, jag vet att jag är blåst men nångång ska ju bli den första till att så “ätbart”.

Någon därute som vet vad jag ska göra med min pumpa så den inte dör innan jag hunnit plantera ut den i min pallkrage. Och vad händer sen när blomman har blommat över? Jag ska inte nypa bort blomman antar jag för det är väl blomman som blir en pumpa!!!

Berätta allt ni vet om pumpa.

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Från frö till planta. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hurra men hjälp!!!!

 1. gittan skriver:

  Pumpaplantorna slingrar ju sig fram över marken så den är “på rätt spår” Och visst ska du låta blommorna vara, du borde snart kunna se hur det sväller vid blomfästet. Jag har aldrig odlat pumpor själv men det fungerar ju i princip likadant som med slanggurka eller squash. Lycka till och Glad påsk / gittan

 2. cmplovina skriver:

  Spännande, jag vet ingenting om pumpodling men det Gittan skriver hörs ju klokt. Glad Påsk/ Carina

 3. syren skriver:

  kanske kan du sätta över pumporna i en liten säck jord sålänge. du vet sådär att man sprätar upp en påse upptill o planterar direkt i. sen e d ju bara att håva ut hela påsen i pallkragen sen när d är varmare.

  Jag ahr odlat pumpor ett par gånger, både stora o mini/prydnads. O d kan verkligen svälla över o ta över landet med sina långa rankor i slutet av sommaen. Tyvärr fick jag inte mer än ett par tre pumpor på sju plantor.

  Jag tror d beror på att när plantan fått x antal ´början till pumpor´, så ska man knippsa revan så den inte växer mer på längden. D blir liksom för mycket blommor annars o då har inte plantan energi att göra alla pumporna klara o stora. Är du med?

  Så sattsa på kanske tre/fyra max per planta, inte mer tror jag. d vill ha mycket gössel/näring i planteringshålet sen när d kommer ut. O mycket vatten hela tiden, som en gurka.

  När d är stora nog att kallas pumpor lägger du upp dem lite fint från jorden på en sten eller stenplatta, så d inte blir blöta om skalet d små liven…

  Lycka till o så kommer d en räkning på posten…*hihi.

 4. AnnA skriver:

  Natti Knatten!
  Har ingen aning om vad du ska göra med din pumpa…
  Vill bara önska dig en fortsatt skön påskhelg!
  Kram!
  Anna

 5. Kan inte ett dugg om pumpor – men dom hade vackra blommor så det verkar ju trist att manska behöva korta in rankorna! Typiskt dom matnyttiga sakerna!!

  Angående din kommentar hos mig om Aftonbladet;
  Nää, vem läser dom hemska kvällstidningarna!? I alla fall inte vi. Det enda just Aftonbladet är bra på är TV-bilagan, så den köper vi en gång i veckan – utan tidningen.
  Men Trädgårdstidningen (som jag trodde skulle vara en vanlig bilaga) var ju ganska trevlig. Fanns en hel del kul att läsa i den. Glad Påsk-Susie

 6. Citronella skriver:

  Visst har snön smält bort snabbt! Tullisarna tittar upp här också:) Låter hemskt jobbigt med din värk. Min dotter har också värk o domningar mm…Konstaterad fibromyalgi. Hoppas du får hjälp med din värk.
  Mvh Marie. Citronella.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.