Fröer o omskolning.

Idag är jag uppe tidigt. Kan fasen inte ligga kvar i sängen. Får ju sån värk i ryggen o hela natten har jag haft ont i armar o händer som domnat bort. Nog är jag en tjurig jävel som inte går till läkare!!!! Men nu väntar förhoppningsvis nåt gott för jag har gjort ett omval när det gäller vården o nu hoppas jag att jag snart får en läkare/vårdcentral som lyssnar på mej.

 

Igår skolade jag om några av mina finaste o robustaste frösådder. Mina Praktsalvior:

Här står dom o trängs i sin födelseburk.

 Och här:

Här ska dom få växa upp o bli stora o fina tills dom går i pension nånstans i trädgården. Ettåringar är detta så vi får väl se hur dom blir. Jag är ju usel på ettåringar, som jag sagt innan.

 

Här har vi något som jag känner att jag har lite mer makt över. Lupinens karaktäristiska blad har kommit på några småplantor nu o väntar på omskolning. Men dom får vänta lite till.

Det är så roligt när det kommer. Sonen frågade mej igår när jag stod där med Salvian o händerna i jorden, varför detta klabb skulle vara så roligt. Och tänk att jag hade inget bra svar. Jag vet inte själv vad det är som är så roligt. Det är bara så skönt o avslappnande att stå där o pilla i jorden o sen att bara gå runt o titta på det som kommer upp. Det är nåt men jag kan inte förklara det. Och sonen bara ruskade på huvet.

Välkommen hit o var med om utlottning av boken som jag har skrivit.

Ha en skön tö-dag allihop. //Knatten

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Från frö till planta. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Fröer o omskolning.

 1. syren skriver:

  ja du.. va e d egentligen osm är så rologt med att få gegga i jorden lite? Resutatet – tror jag=) d man hoppas på iaf.

 2. Annika skriver:

  Jag tror att det är nåt man har i generna,arbeta med jord och växter ungefär som med eld. Jag blev glad när jag kände igen lupin!

 3. cmplovina skriver:

  Det är terapi för själen. Då det gäller din nya läkare så fråga efter MMS behandling enligt rehabgarantin Då får man en omfattande utredning av smärttillstånd av läkare, sjukgymnast och kbt terapeut. Lycka till!!

 4. Marie1 skriver:

  Sådderna ser fina ut! Jag har ju inte sått nåt ännu, men mina pelargonsticklingar tar sig o de kala moderplantorna med. Se till att få hjälp med dina armar, du behöver dem ju både i jobbet o privat. Hela livet! Jag minns hur jobbigt det var att vakna med känslan att man släpat mjölkkassar hela natten, armarna helt slut.
  Marie1

 5. gittan skriver:

  Jag röstar på terapi för trötta morsor, det kan han väl förstå =) Nej det är nog något inbyggt/medärvt att så och glädjas åt resultatet oavsett vad det är man väljer att så. Dina sådder ser fina ut / gittan

 6. annastina skriver:

  Hej!
  Nu äntligen har jag tagit mig en ordentlig titt här i din blogg. Läst alla dina inlägg. Så trevligt som så att få läsa om dina olika projekt! Man får lite extra längtan till sommaren!

  Jag har även skrivit in dina datum i min almenacka, så får vi se hur det blir i sommar!

  Själv har jag inte börjat så än. Men idag tror jag att jag börjar pyssla om mina pelargoner. Och kanske kan det bli lite fröer i jorden i veckan…?!

  Ha det jättegott!
  Kram!

 7. mammi skriver:

  Mina fröer har kommit upp så sakteliga. Tack så mycket.
  Tyvärr har jag inte en blogg här eftersom jag tyvärr inte behärskar engelskan. Men jag kan ju komma in och kommentera som tur är.
  Ha det så bra
  Marianne

 8. NinaVästerplana skriver:

  Även jag har nu tagit mig fram till dags dato 😉 Letade efter bajsringbild men jag har ingen heller…. Skickade lite blombilder från bloggträffen istället på Maria-dagen.
  O så har jag lyckats lägga även denna bloggen på läslistan 😉
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

 9. Troll skriver:

  Hej va’ det växer hos dig! Varför det är så kul att få jord under naglarna…? Tja, inte vet jag. Känns väl som om man ‘återgår till naturen’ på nåt sätt. 🙂 Ibland ställer barn verkligen svåra – och underbara – frågor! 🙂
  Hoppas din värk blir bättre snart – och att du får bra hjälp.
  Kram Gunilla

 10. ylvahi skriver:

  Oj vad de växer. Här är jag bara i startgroparna än. Jag vet fler som “tänker” vad sonen frågade, men dom törs inte säga nåt här.Hehe.
  Kram Ylva

 11. tovan skriver:

  hej!!

  vad det gror hos dig;*S
  jag köper småplantor istället, jag är sån .:)

  jag har åxå en urtaskig rygg, och har själv domningar i ben och fötter
  men vårdc lyssnar inte! jag är trött på dom jag söker vidare alternativa vårdformer.

 12. Hej!
  Nu har jag tittat in på din trädgårdsblogg också! Här finns mycket fint! Tack för att du tittade in på min! Du får gärna komma hit och titta på min trädgård, men den är en helt vanlig villaträdgård med mycket gräsmatta, kanske lite mer blommor än de flesta har. Jag gick i pension i sept-09 lite för tidigt, så nu hoppas jag få ordning på den. Tyvärr har jag som du problem med ryggen, men nu har jag ju tid att vila mellan varven, så det ska nog gå bra.
  Ha det riktigt gott!
  /Christina

 13. mariaberg skriver:

  Det som göms i snö kommer upp i tö! Din trädgård kommer att komma fram.
  jag har inte det tåla mod som krävs vid frösådd så hälften av mn har möglat bort.

  Att det skall krävas 7 “klick” och väntan och letande för att hitta hit – hopas TB gör om det lite.
  Mb

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.