Var är min trädgård?

Så här ser det ut hos mej idag:

Om jag öppnar ytterdörren så ser man inte trappan. Här vågar inte jag ta med ner. Klottujorna har blåst igen. Därborta är snön ca en meter hög, om inte mer. Inte kommer man fram där utan skyffel.

Och där ser vi Bajsringen….Inte!!! Bara ett gupp kvar med lite ris på.

Och stolen…

….Ser vi inte mer. Och stenen är bara en liten förhöjning i trädgården.

Nä-e, mina vänner! Just nu har jag inte mycket gott att säga om den här vintern.  Vackert? Jovisst, är det vackert. Vitt o vitt. Men nog är det  väl vackert med grönt o rosa o gult.

Åka pulka? Nej tack. Då måste jag först skotta av översta lagret av snö för annars kommer jag bara att ploga upp en vall framför pulkan. Eller åka in inuti snön.

Ungarna kan inte ens åka skridskor. Den spolade skridskobanan vid skolan är överfull med snö. Dom som plogar hinner förståss inte ta den först. Vägarna måste vara rena innan man kan ta en skridskobana. Och som det ser ut idag så blir det inga rena vägar för nu kommer det in en ny varning för inatt. Ny snö ska komma in över Skåne.

Ni andra som gillar den här vintern, okej, det får ni. Men jag bara hatar det här nu!!!

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Skitsnack men inte skvaller.. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Var är min trädgård?

 1. Jag säger bara en sak – usch!!!

 2. Rihane skriver:

  Gillar egentligen vinter och snö. Trodde jag.

  Men jag har sett den nu. Det börjar bli ljusare och nu vill känna en varm sol mot kinderna istället för något kallt som biter till.
  minus 17 i morse och nu snöar det och solen skiner som bara den. Upp och nervänt är det. Jag har tur som bor där dom plogar först i kommunen(närapå iallafall) men…
  Ska inte klaga men det gör jag ändå.
  Effekten av den globala uppvärmningen häruppe, läste jag i illustrerad vetenskap, skulle bli en ledsen Golfström och kallt till följd av det…Det är lite läskigt och kanske dags att påminna sig om vad det innebär.

  Muntergöken,
  Inger

 3. gittan skriver:

  Precis vad jag säger redan innan första snön lagt sig. Jag gillar grönt, brunt och alla andra färger, vitt är ok så länge det inte är marken som är vit. När jag vill åka skridskor (för det gillar jag) då kör jag till stan och ishallen där, ett superställe där isen alltid är fin och där det aldrig blåser. Vi fick också lite snö igårkväll och idag är det åter minus. Men gårdagens töväder känns fortfarande hoppfullt. Håll ut! Det måste ju finnas en ände på eländet / kram gittan

 4. Marie1 skriver:

  Ja nu är det verkligen nog! Men, som Tony säger, det lär finnas fukt i marken, sen när våren äntligen kommer, o då blir det grönska! 🙂

 5. ylvahi skriver:

  Ja jag hittar inte heller min trädgård, det är bara vitt och vitt överallt, Men nu har jag börjat så lite fröer så nu måste det ju bli vår nångång. / Kram Ylva

 6. Annika skriver:

  Jodu sådär har vi varje vinter. I fjol tog jag i desperation fram spaden och våldskottade fram pallkragarna eftersom jag behövde se att de verkligen fanns kvar. Det jag lärde mig var att skotta fram något hjälper inte våren på traven utan det är solen som gör allt jobb ändå, när det tinar går det snabbt.

 7. syren skriver:

  mm fin ändå tycker jag. d har sin charm…

 8. Troll skriver:

  Tack för dina värmande kommentarer hos mig. Jag uppskattar dem jättemycket! 🙂

  Din trappa ser ut som min! eller i alla fall innan jag skottade den (tre gånger i lördags – och det hjälpte inte..!). Nu hoppas jag att det inte trillar ner mer vitt från ‘där uppe’. Även jag tycker att det räcker nu. Och -1 räcker. Då kanske min vattenledning tinar. Suck. Jag har en varmluftsfläkt igång och har +45 grader i tvättstugan! Resten av huset är +20. Så varmt har jag inte haft sedan i somras – håller på att svettas ihjäl..! Men inte f*n tinar ledningen inte. /Gunilla

 9. mammi skriver:

  Till skillnad från alla normala människor, vill jag ha mer snö !!!!!!!!!!!!
  Bara av en enda anledning. Får vi 2 cm mer snö, slår vi rekordet från 1929, har jag hört på radion och även läst i tidningen. Visserligen har jag några år på nacken, dock icke SÅ MÅNGA.
  Kram
  Marianne

 10. Mosshumlan skriver:

  Wow! Mycket snö är det… Vi har också så det räcker i Linköping. Fast idag ösregnar det… inte heller speciellt kul…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.