Solpaviljongen.

Förra sommaren började jag med den nya solpaviljongen. Den var planerad hela sommaren innan o jag visste precis hur jag skulle göra. Men…Men… Jag är gift med en man som ibland har väldigt liten hjärna.

Denna solpaviljong skulle byggas av cementplattor som blivit kvar sen en vän från Flisby inte behövde dom längre. Skitbra, va. Fattar ni vilket kap!  Det skulle ju bli en helt gratis uteplats.

Den vintern kom o då var det inte så mycket snö. Det jobbades en del ute på gården. Maken   gjorde nya vägar fram till mitt gamla hönshus som han byggt om till kalvstall.

  Så kom våren o jag skulle ut o kolla mina cementplattor. Men dom var putsväck. Borta.  Och då jag frågade maken så sa han att han hade gjort kross av alltihop o lagt det i den nya vägen.

Och då sa jag att om man har råd att göra vägar av prima stenplattor från Flisby, då har man oxå råd med en rejäl uteplats.

Så här gjorde jag:

Jag tog gammal “spalt” som blivit kvar från lagårdsbygget o gjorde kanterna. Gissa vem som fick gräva med sin stora dyra maskin.  Sen tog jag ett cementrör som jag hittade där jag hittade Bajsringen o ställde den i mitten. Grävde ner den en bit så den skulle stå stadigt. Sen klippte vi av cementröret en bil o la på ett gammalt brunnslock. Resten av röret ställde jag i rabatten bredvid för att plantera något trevligt där i.

Planerna för i år är att jag vid pilen ska bygga en bro fram till paviljongen. Det ska vara en ganska lång bro o “under” bron ska jag plantera något trevligt, helst i blått så det ser ut som vatten.  I rabatten runt paviljongen var det meningen att jag skulle plantera lite rosor. Men jag tänkte först att det skulle bli snorigt dyrt att fylla upp med rosor överallt så jag tänkte att jag tar en dag i sänder.

Och rätt som det var sa morsan att hon var trött på sina rosor. Vill jag ha hennes? Men vilken fråga.   Jag tror jag fick ca 20 rosor av henne, The Fairy, Bonica82, någon HcAndersen o annat rosa. Hon visste knappt själv. Men jag lyckades iallafall fylla up rabatten med gratis rosor.

Hur gjorde jag nu inuti paviljongen när jag inga cementplattor hade. Jo, jag köpte hem sjösten.

Gissa vem som fick betala!!!

Iallafall blev resultatet av själva solpaviljongen precis så jag ville ha det.  Så här ser det färdiga resultatet ut:

Bara att vänta på våren nu så jag kan börja med bron.

 

 

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Blandat i trädgården. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Solpaviljongen.

 1. syren skriver:

  inte alldeles fel att maken krossade dina sten då…blev ju inte så tokigt iaf!

  BRO – å du din &%¤#=* ska du ha allllt!…jag ju oxå ha!

  Iden om blåa växter under va ju suverän! Nävor finns ju i alla möjliga blå o som klarar d öppna läget. blir rätt soligt där kan jag tro, är la lite meningen med ett soldäck…=)

 2. gittan skriver:

  Hrm… karlar!!! Men det blev ju bra ändå =) Och med en bro och “rinnande” vatten inunder kommer det att bli urläckert!

 3. Troll skriver:

  Jaha. Och allt försvann. Dessa &&%¤##€$€£ CAPTCHA koder som jag uppenbarligen inte kan stava till. Varför kan man inte BACKA?????

  Hur som helst så verkar du tjänat på din gubbes misstag. 🙂 Jag får minsann både betala och stå för mina egna misstag. UAHHHHH! Bra kvinna reder sig själv! 🙂

  Säkert att du inte ska ha fröer i år..? hehehe
  The Troll

 4. Det blev säkert bättre med sjösten än med plattor, så han kanske gjorde dig en tjänst.
  Men tänk att dom aldrig riktigt fattar/kommer ihåg,/eller bryr sig gubbarna. Kan det vara det att dom läser inte om design i trädgårdar, dom bloggar inte och dom är inte med i några trädgårdsklubbar. Måste vara det som är skälet.
  Det där med en liten bro med “vatten” under låter jättetjusigt. Jag som inte ens får en damm (=myggodling), så det kanske vore något för mig.

 5. Annika skriver:

  Om solen skiner är vad som helst underbart. Vi har -25 grader usch !!! gröna gräsmattor eller vad som helst utan vit is är rena drömmen. Jag tycker det ser underbart ut. (Jag är i starkt behov av värme o semester nu).

 6. mammi skriver:

  Vilken mysig uteplats, just nu känns det som ljusår innan man ens kan va ute. Karlar är ju en typ för sig själv
  ram
  Marianne

 7. mammi skriver:

  Vilken mysig uteplats, just nu känns det som ljusår innan man ens kan va ute. Karlar är ju en typ för sig själv
  Kram
  Marianne

 8. jessica skriver:

  Hej du!! Ja, det va ett tag sen… Mycket som kommit mellan… Sen har bloggen klyddat en del också… Jag hittar inte Html i högerkanten… Finns den under ngn kategori? Allt annat förstår/hittar jag…. Men just “Html-knappen” har gömt sej… En sak till… Om jag svarar på t.ex din kommentar i min blogg, får du ngt meddelande om att jag då svarat?? Ha det gott! /Jessica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.