Bajsringen!

Märklig rubrik.

Men så kallar jag den, min stora cementring som jag la ut i trädgården förra sommaren.

Jag hittade den bakom lagårn o frågade Johan vad han skulle göra med den! Nix, inget. Det var bara skräp som han hade lagt där efter att dom grävt upp gamla avlopp från kommunen. Och då sa jag att han skulle rulla fram en sån till mej.

Och jisses vad han rullade.

För den förbaskade bajsringen var myyyyycket större i trädgården än vad den hade sett ut att vara när jag hittade den bakom lagårn. Men det vågade jag inte säga. Skulle jag säga till honom att rulla undan den igen? Nix. Jag gjorde det bästa av det. Grävde upp lite runtom o planterade lite plantor. Rosor förståss, Viking tror jag, om jag minns rätt.

Sen fyllde jag förståss hela ringen. Först med sand en bra bit o sen la jag täckväv o sen la jag jord. Och därefter den förskräckliga planteringen.

Jag är verkligen skitusel på ettåringar. Här satt jag hänglobelia i kanten o petunior på mitten. Blev riktigt jävla skit asså. “Skit i bajsringen”!’

Trist att se den så här! Men meningen är ju att plantorna runt om ska växa upp och täcka cementringen. Och plantorna i ringen ska hänga ner o möta upp dom andra plantorna.  Till saken hör att jag sedan grävde upp mycket mycket mer runt bajsringen. Jag planterade rosor, irisar, aklejor o Hostor runt om. Finns det bild?  Nä, tyvärr. Jag var fasen så dålig på att ta bilder förra sommaren. Måste ha varit för at tdet regnade hela tiden.

Men jag har en alldeles färsk bild på min bajsring:

Ojdå. Välkommen in i min trädgård.

Planerna på bajsringen är förståss igång. Vad ska göras med den i sommar? Jo, istället för blå jävla skitlobelia ska jag ha Silverarv som ska hänga ner i kanterna. Och på mitten ska jag ha nåt rött. Vad det blir veteGudarna. Men Petunia=Nejtack. Dom blir ju så kladdiga o kletiga i regn o sååå fula. Och ettåringar…Inte bra för mej.

"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Planering och drömmar.. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Bajsringen!

 1. Jag har ju också en “bajsring” i min gräs- och bamburabatt. Den är dock nergrävd till hälften och sen är det nästan bara sten i den upp till jordnivå. Den är alltså inte fylld ända upp. Sen har jag bara jord precis där jag satt några brokbladiga ödleblad (perenn) och där jag har en enda sommarblomma. Fast förra året blev det en sommarbladväxt i orangebrunt. Är dock väldigt nöjd med ringen!
  Ett tips till dig – om du vill ha något – är att du kan sätta en riktigt hög, smal
  och dramatisk buske i mitten (din “bajsring” har ju djupet för det) och sen ha sommarväxter runt om. Eller varför inte bara slå ner tre järn och göra en spaljé för nått högt vackert klättrande.
  Hur som helst, jag tycker in “bajsring” – i trädgården – är skitsnygg!

 2. diana61 skriver:

  Men varför inte göra vad vi tänkte göra med våran i förra trädgården (men vi han flytta innan det blev av). Gör en önskebrunn av den men tak över och en liten hink som hänger i lina som du kan plantera i om du vill och även plantera i själva brunnen som jag hade tänkt. Cementera fast stenar på ringen så du ej ser betongen eller måla tegelstenar på den eller liknande. Kan bli himla fint faktistk.

 3. jutis skriver:

  Vi hade planer på att köpa en “bajsring” och använda som eldstad. Men sen hittade vi ju ett fint eldfat istället… När du hittar rätt växter tror jag din bajsring blir jättefin!

 4. syren skriver:

  Hallå – du ska inte vara så hård mot tingen o dig själv – skitplantering?-tycker ajg inte. Ett litet tips på bra ettåring är husknapp, o d faller tungt o bra över en kant oxå. Är d för torrt för d så fyll hela baljan med Murgrönsviol – sätt lite o d fyller snart hela ytan. D faller oxå med långa revor över kanten. Inte vinterhärdig dock, men en underbar blomma!

 5. Annika skriver:

  Usch fipplade bort min kommentar, detta är mitt första inlägg m nya bärbara datorn, jag är fumlig. Jag tycker bajsringen se fin ut och det blir säkert mjukare med växterna du planteat vid sida on. Du skulle kunna lägga dit några stenar också kanske.

 6. mllu skriver:

  Mitt råd… byt namn! Den är jättefin som betongare VILL jag ha en sån i min trädgård!

 7. Troll skriver:

  Fin bild på den ‘färska bajsringen’ (nä,,, det där lät ju underligt..!) Jag skulle också vilja ha en sån – verkar praktiskt och fint dessutom. Om du hittar någon bra RIKTIGT RÖD växt så hojta till. Jag försökte med massa olika förra sommaren – och alla var mer eller mindre cerisea. Falsk marknadsföring att kalla dem röda anser jag. Blä. 🙂
  Jag hittade blodröda Flitiga Lisa och små petunior – men det gillar du ju inte, OCH de är 1-åringar… Inte lätt att hitta rent röda blommor inte…
  /Gunilla the Troll

 8. maria skriver:

  Prova att fylla den med gödsel o plantera pumpor så har du snart en djungel som heter duga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.